Warmtepompen SPECIALIST

U gaat bouwen of verbouwen? Nieuwe verwarmingsinstallatie? Uw oude wegdoen of hergebruiken? U wilt een laag zo mogelijk E-peil, een lagere energiefactuur en hoger rendement?

Afhankelijk van het soort warmtepomp dat u neemt kan er veel verschil op het te investeren bedrag. Bovendien is het ook mogelijk om voor een warmtepomp subsidies aan te vragen.

Laat u bijstaan door een ervaren installateur. Door mijn jarenlange ervaring weet ik meteen wat de aandachtspunten zijn bij elk project en gebouw. Ik denk met u mee naar de beste oplossing met oog op installatie, kostprijs & terugverdientijd.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

warmptepompen, vloerverwarming

De invloed van een warmptepomp op uw woning

PRAKTIJKVOORBEELD VAN EEN BEN-WONING.

Voor deze klant hebben we gebruik gemaakt van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Resultaat? De woning zit op een E-Peil van 14! Dat is bijna energieneutraal. En nog maar 500 euro per jaar aan elektriciteitskosten.

Lees meer over dit project.

Een warmtepomp is milieuvriendelijk

Verwarming is de grootste energieverbruiker in huis. De meeste verwarmingssystemen verbranden echter fossiele brandstoffen (aardgas of stookolie). Die worden elke dag schaarser (en dus ook duurder) en zijn echt niet goed voor ons milieu.

Een warmtepomp verbruikt geen fossiele brandstof en stoot al helemaal geen CO2 uit. Het systeem haalt de warmte gewoon uit de grond of uit de lucht.

Rentabiliteit van een warmtepomp

Om deze warmte ‘op te pompen’ hebt u elektriciteit nodig. In tegenstelling tot een klassieke, erg dure en allesbehalve ecologische elektrische verwarming, verbruikt een warmtepomp maar een fractie elektriciteit om deze warmte in huis beschikbaar te maken. De rendabiliteit van een warmtepomp (dat is de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om het in huis lekker warm te maken) is dus bijzonder belangrijk. Hoe minder elektriciteit nodig om het huis te verwarmen hoe goedkoper uw energiefactuur.

Warmtepompen bij nieuwbouw & renovatie

Een verwarmingssysteem met een warmtepomp kan het beste worden gecombineerd met vloerverwarming in huis. Dit betekent echter niet dat het systeem niet kan worden gebruikt als u thuis met radiatoren verwarmt. Ook voor renovatie is een warmtepomp dus meer dan ooit een goed alternatief.

Is er in een bepaalde ruimte toch een warmteprobleem? In dat geval kunnen ventillo-convectoren worden geplaatst om de nodige bijverwarming te voorzien.

Soorten warmptepompen

Afhankelijk van de mogelijkheden bestaan er verschillende soorten installaties:

  1. WARMTEPOMPEN DIE WARMTE HALEN UIT HET GRONDWATER (VERTICAAL SYSTEEM)
    Dit installatietype is het meest rendabele. Voor dit systeem worden in de tuin een aantal diepteboringen uitgevoerd. Vooral omdat diepteboringen moeten worden voorzien is dit type installaties is het duurste in aankoop, maar biedt gegarandeerd het hele winterseizoen het beste comfort.
  2. WARMTEPOMPEN DIE WARMTE HALEN UIT DE AARDWARMTE (HORIZONTAAL SYSTEEM)
    Deze oplossing is iets goedkoper in aankoop en biedt een uitstekend comfort. Dit installatietype absorbeert de zonne-energie die in de grond wordt opgeslagen.
  3. WARMTEPOMPEN DIE WARMTE HALEN UIT DE OMGEVINGSLUCHT
    Bij dit installatietype wordt de warmte niet uit water gehaald maar wel uit de omgevingslucht. Het systeem is uitstekend geschikt voor renovaties of bij woningen op kleine percelen. Dit type installatie is een stuk goedkoper, maar heeft ook iets minder rentabiliteit.

Gratis adviesgesprek

Bel mij of vul ons contactformulier in op de website en ik contacteer u voor een vrijblijvende afspraak te maken. Tijdens dit gesprek brengen we uw woning en uw wensen in kaart en adviseer ik u over alle mogelijkheden. Daarbij hou ik altijd rekening met een goede balans tussen kosten, rendement en terugverdientijd.

Vragen?